Opskrifter

Braiseret bovlap med blomkålssalat

Onsdag, 3. oktober 2012af Redaktion
Der sidder mange gode og ukendte stykker kød på grisen - et af dem er bovlappen fra grisens forparti

(4 pers.)

2 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
1 bovlap ca. 700 g
1 usprøjtet citron
1 potte timian
Salt og peber
4 fed hvidløg
2 dl hvidvin

Blomkålssalat
1 lille blomkålshoved
½ dl grofthakket, frisk basilikum
1 hjertesalat
3 spsk. tyk, græsk yoghurt 10%
3 spsk. yoghurt naturel
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
Lidt revet, usprøjtet citronskal
1 tsk. olivenolie
Salt og peber

Tilbehør
Groft flute

Kom olie og smør i en stor, tykbundet gryde. Drys salt og peber på kødet og brun det på alle sider, skru ned efter 4 min. Kom hakket hvidløg ved og tilsæt efter 1 min. revet citronskal (gem lidt) , hakket timian, citronsaft og hvidvin. Læg låg på og skru helt ned, lad det småsimre i 40 min.
Skyl blomkålsbuketterne og skær dem i meget tynde skiver. Drys med lidt salt og lad dem salte i 10 min., skyl og dup dem tørre. Bland de to slags yoghurt med sennep, honning, citronskal, olie, salt og peber og vend kålen i. Skyl salaten og skær den i grove stykker, vend den i sammen med hakket basilikum. Skær kødet i skiver og server det med salat, brød og den lækre citronskysovs til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Farseret lammekølle
Kalvegryde med vin og krydret drys
Bankekød




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop